1
2
3
4
5

Oskar Thölén

BARTENDER – BARISTA – UNG – NYFIKEN OCH SNABBLÄRD
Letar nu efter nya utmaningar och en chans att utvecklas!

E-post: oskar.tholen@gmail.com
Mobil: 0723-30 91 60
Datum/födelseort: 1998-07-25 Göteborg
Nationalitet: Svensk

Hobbies: Surfing, longboard, mixologi, film, brädspel, psykologi och att träffa nya människor. Och dans!

Introduktion

Tjena! Jag är Oskar Thölén och detta är mitt CV. En vän till mig sa att man inte ska skriva ”allt är av intresse” i en CV. Men lite så är det ju faktiskt. Jag är nyfiken och har stor lust att lära mig nya saker och vill utvecklas i yrkeslivet.

Jag läste Estetisk linje med inriktning på spelutveckling på LBS Kreativa gymnasium i Göteborg. Valde till både retorik och entreprenörskap som tillval. Jag får ofta höra att jag är en organiserad person, vilket gör att jag ofta sitter med i planeringsgruppen när det ska ordnas med ett större event – både i skolan och på fritiden.

Som ni kan se av mitt CV har jag arbetat mest inom café- och restaurang – där kundbemötande och service står i centrum. Jag gillar att se till att både kunder och medarbetare trivs. Och jag har alltid jobbat extra vid sidan av studier. Nu vill jag ha ett riktigt jobb – målet är en heltidstjänst.

För mig är det viktigt att alltid göra ett riktigt gott jobb – och att känna att det man gör verkligen uppskattas. Jag bryr mig om de som finns i min omgivning och vill att alla har det bra, både kunder och arbetskamrater.

Jag är uppmärksam och stresstålig och jobbar inte sämre för att det är mycket att göra i stunden. Detta är något jag får mycket beröm för – av både chefer och kunder.

På min fritid är samlar jag gärna vännerna för en kväll där vi spelar brädspel. Jag kan avslöja att jag just ni håller på att utveckla ett alldeles eget brädspel på min fritid.

Se mina tidigare erfarenheter nedanför eller ännu bättre – kontakta mig direkt,
så pratar vi mer – över en kopp kaffe.

Hoppas vi ses!

/Oskar

Läs mer…

Läs lite till – eller scrolla direkt till Arbetshistoria

Jag tror att nyckeln till framgång i arbetslivet är att ha roligt och att vara positiv! Det är ett av mina främsta mål – att sprida positivitet till kollegor och kunder. Har man kul på arbetsplatsen är det lättare att bemöta varje kund med ett genuint leende och med bra service, det märks när personer fejkar ”bra service”. Det blir också lättare att hantera de mer besvärliga kunderna om man trivs med sina kollegor och känner sig trygg med chefen. I mån av tid försöker jag ofta hålla konversationer med kunderna, dels för att jag är intresserad av folk och nyfiken, men också för att få kunden att känna sig mer välkommen.

För mig är det självklart att komma i tid – och det är viktigt att hålla det man lovar. Man ska alltid göra sitt bästa i alla lägen – tycker jag. Det är också viktigt att man känner sig trygg tillsammans med sina chefer och sina arbetskamrater.

Jag har inställningen att man alltid ska göra allt så bra man kan. Detta gör att jag alltid kommer att utvecklas och bli snabbare och bättre. Men jag anser att kvaliteten på servicen/produkterna är viktigare än hastigheten. Tricket är att arbeta snabbt och effektivt utan att kunden upplever stress.

Jag tycker själv att det är tråkigt som kund när man märker att någon har slarvat med min produkt eller försöker skynda igenom mina frågor så att de kan gå vidare till nästa uppgift.

Jag tror långsiktigt att det är bättre att fler kunder lämnar med ett leende och en känsla att de har fått vad de betalat för (eller mer), istället för att försöka skynda sig igenom så många kunder som möjligt.

Jag har också märkt att min inställning verkligen ger ett gott resultat, eftersom jag under min tid på Joe and the Juice har fått mycket beröm från kunder (och chefen). Jag vet därför att jag verkligen levererar bra service och produkter. Letar därför efter en plats där denna inställning uppmuntras.

Arbetshistoria

September 2018 – nuvarande (timanställd)

SPA värd, Upper House Spa

Nyckelansvar till kylarna, servering av alkohol, buffé, rengöring, standing. Se till att kunderna trivs.

September 2017- Juli 2018

Juicer, Joe And The Juice

Kaffeansvarig, tillredning av Juice och servering. Kundkontakter och öppna/stänga rutiner. Ofta högt tempo – då caféet ligger på flygplatsen.

December 2018 – Julextra

Barista, Johan och Nyström

Kaffeansvarig, och andra uppgifter som ska göras på ett café. Se till att kunderna trivs. Högt tempo.

Augusti 2017 – September 2017

Runner, John Scott’s

Diskplockning, servering och rätt ofta hantering av berusade kunder. Extraarbete helger och kvällar.

September 2015 – Juli 2017

Allt-i-allo, Bob Kelly AB

Städning av kurslokalen varje vecka, viss trädgårdsskötsel. Frukostklubb med inköp, framdukning och välkomnade av gästföreläsare.

Juli 2014 – Augusti 2015

Cafébiträde/Barista, Lasse-Maja Bageri & Café

Barista, försäljning över disk, kassahantering, städ och disk. Extraarbete vid sidan av studier.

Juli 2011 – Juni 2014

Försäljare, GT

Tidningsförsäljning med eget distrikt. Eget ansvar att bevara och skaffa nya kunder.

Utbildning & kurser

2014-2017

LBS, Estetik och Media

Gymnasienivå – Inriktning Speldesign och Grafik

2018 – 4 veckor heltid – Paris

European Bartender School, Bartender

2015 – Göteborg

Cocktailskolan, Baristautbildning

Att välja rätt dryck till varje smak, person och måltid intresserar mig. Det är smakupplevelsen som är viktig. Därför har jag valt att gå dessa båda kurser. Men det är ett livslångt lärande och jag lär mig nytt hela tiden.

Kompetenser

Datavana

Jag använder många olika program i datorn och lär mig snabbt nya. Förutom allt jag har lärt mig själv och allt jag har lärt mig i skolan – har jag gått kurs och lärt mig dessa program;

Photoshop
Illustrator
Wordpress

Övrigt

Körkort B

Språk

Svenska (modersmål)
Engelska

Viktiga egenskaper

Stresstålig
Servicekänsla
Pålitlig
Punktlig
Omtänksam

Intyg & Betyg

All rights reserved © Copyright - Oskar Thölén